Projekti financirani iz EU fondova

Projekti financirani iz EU fondova

Nova optika 65+

Centralni problem koji se želi riješiti ovim projektom je povećanje socijalne uključenosti osoba u riziku od socijalne isključenosti kreiranjem mreže kvalitetnih socijalnih usluga za kojima postoji potreba, uspostavom bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života osobama koje skrbe o ovisnom članu obitelji pružanje novih usluga u zajednici, te ojačati kapaciteti stručnjaka kroz poticanje na uvođenje novih modela socijalnih usluga koja se uspješno prakticiraju u zemljama EU.

Projekt "ZAŽELI"

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec 01. listopada 2018. započelo je s realizacijom projekta „Zaželi“, programa ukupne vrijednosti 6.534.137,64 kuna, usmjerenih na osnaženje i unapređenje radnog potencijala teže zapošljivih skupina žena. U sklopu projekta, stopostotno financiranog iz Europskog socijalnog fonda, zaposlene su 33 žene sa području grada Vrbovca i okolnih općina Dubrave, Gradeca, Farkaševca, Rakovca i Preseke, na poslovima pomoći i njege starijim i nemoćnim osobama kroz period od 24 mjeseca.

Probudi kreativnost

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec, 13.07.2017. godine predstavilo je projekt Probudi kreativnost“ za poticanje društvenog poduzetništva, vrijednosti 552.766,02 kn, u cijelosti financiran iz ESF. To je prvi projekt koji je GDCK Vrbovec apliciralo na natječaj EU fondova i u konkurenciji od 194 prijavljenih, nalazi se u 18 odabranih.

Projekt se odnosi na pripremu budućeg društvenog poduzetništva koje bi se bavilo reciklažom tekstila čije prikupljanje i podjela je inače spada u djelatnost CK.